Martin Stråmo Arjeplog


Martin Stråmo, 33 år, bytte stress och otillgänglighet i Stockholm mot ett jobb i Arjeplog

”Idag har jag bott här i ett år och sju dagar”, säger Martin Stråmo stolt. Tillsammans med sin familj, frun Anna och de tre barnen, bytte han stress och otillgänglighet i Stockholm mot ett jobb i Arjeplog. ”Som är ett betydligt lugnare, mer öppet och gästvänligare samhälle” Martin ger exempel på det. ”När en av mina blivande kollegor hörde att jag skulle börja jobba och inte hade någonstans att bo erbjöd han mig direkt att bo hos honom. Det var stort för mig”.

Uppmuntran och uppskattning mer än jag tidigare varit med om!

Martin är en social och kreativ person och menar att det är sidor han fått möjlighet att utveckla ytterligare i och med flytten till Arjeplog. Ett resultat av det är den spel och fantasyförening han varit med att starta upp. ”Här märks det man gör på ett annat vis, man uppmuntras och uppskattas på ett sätt som jag inte varit med om tidigare”. Martin menar att det finns en särskild gemenskap i Arjeplog. ”Vi är få och vi är medvetna om att vi är få, vilket gör att man ställer upp för varandra.

Unikt just för Arjeplog

Häromveckan körde min fru sönder dammsugarmunstycket. Eftersom affärerna var stängda la hon ut en förfrågan på en arjeplogssida på Facebook och undrade om någon hade ett munstycke att låna ut. Det tog 15 minuter så hade tre hört av sig och efter 20 minuter ringde det på dörren. Det var en granne som promenerat hem till oss med ett munstycke. Sånt tror jag är unikt just för Arjeplog”, avslutar han.

 


MoveUP_north

Leave a Reply Text

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *