Magnus Karlsson & Harleen Kalkat


Flyttat från Stockholm till Arjeplog

Magnus Karlsson, 32 år & Harleen Kalkat, 40 år. Magnus har i dagarna flyttat från Stockholm till Arjeplog för en anställning som kyrkomusiker. Tanken är att han ska leda körer och förgylla gudstjänster och annan kyrklig verksamhet med ljuv orgelmusik. Med sig i flytten har han sambon Harleen, som tänker försöka inspirera till mera drama och teater då hon är utbildad skådespelerska och även arbetat som teaterlärare.

En väldigt positiv, jordnära och avslappnad känsla.

”Efter att ha varit på anställningsintervju som gav en väldigt positiv, jordnära och avslappnad känsla, googlat, kollat innevånarantal och tittat på kartor över Arjeplog bestämde vi oss för att flytta hit”. De ser fram emot att få utforska och lära känna sin nya kommun. ”Här känns så luftigt och människorna verkar väldigt välkomnande och generösa”

Hamnat mitt i ett äventyr

Förutom ett brinnande intresse för teater tycker Harleen om natur och friluftsliv. ”Jag gillar att åka skidor och vandra och det känns verkligen som att det här är rätt plats för det”, skrattar hon. Magnus har ett halvårs provanställning till att börja med och sedan får paret se vad som händer och hur det känns. Men de ser fram emot att uppleva vintern i Arjeplog, med norrsken, skidåkning och skoterkörning. ”Det känns som om vi hamnat mitt i ett äventyr” avslutar de.


MoveUP_north

Leave a Reply Text

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *